Stekt brokkoli og avocadosalat
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
Ingredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Forvarmovnen til 200°C
Kutt brokkolien i like store buketter. Fjern uønskede deler fra buketten, kutt dem i lengderetning til fire lange strimler, og skjær dem I passe tykkelse, ikke for tynt.
Putt brokkolien på et bakepapir, dryss generøst med olivenolje, ¼ teskje salt og bland inn (for best resultat, bruk hendene). Putt inn I ovnen og stek I 30 min, intil kantene er gylne.
Mens brokkolien steker, kan du forberede dressingen. Putt urter, tahini, sitronsaft og ¼ salt ien medium stor bolle.
Bruk en gaffel til å røre mens dutilsetter litt vann, teskje etter teskje, og rør intil du får en kremete, men ikke for tjukk konsistens. Krydre etter smak.
Dryss over svart pepper ogserver. Retten er god når den er helt fersk, men kan også hvile i romtemperatuer en stund, eller pakk den ned som lunsj og putt den i kjøleskapet.