Stekt uer servert med eplebacon og ingefær- og soyasmør

Stekt uer servert med eplebacon og ingefær- og soyasmør

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Begynn med å lage ingefær og soyasmør: Brun smøret til det blir nøttebrunt uten å bli brent. Tilsett finhakket ingefær og hvitløk og bland inn soyasaus. Varm opp, sausen må ikke koke. Finhakket persille tilsettes rett før servering. Fortsett med eplebacon. Skjær bacon i små treninger og stek i en panne. Er baconet magert ha litt smør i pannen. Tilsett finhakket løk og la surre til løken er myk. Epleterninger tilsettes helt mot slutten. Skrap skinnsiden på uerfiletene med en skarp kniv, for å få bort alle skjellene. Lag små snitt i skinnsiden på fisken. Stek med skinnsiden ned i en middelsvarm stekepanne med olje (nøytral) til skinnet blir sprøtt. Dryss over salt og pepper. Rett for servering tilsett smør i pannen og stek fisken raskt med den skinnfrie siden ned i pannen. Server med ovnsstekte poteter eller potetmos.

Kanskje disse også frister?