Sticky buns

Sticky buns

Du kommer garantert til å bli klissete på fingrene når du spiser disse bollene!

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
120 minutter
Bakverk

Ingredienser

Slik gjør du det:

Ha hvetemel, sukker, kardemomme, salt og gjær i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den bare opp og har i sammen med det tørre. Hell i melken – la den bare være kald – og elt deigen på den laveste hastigheten på mikseren i 10 minutter.
Del smøret – som også kan være kaldt – i små terninger og ha i bakebollen. Elt videre i 6–7 minutter. Nå skal du ha fått en veldig glatt, smidig og god deig.
Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar litt over 1 time.
I mellomtiden lager du fyllet og karamellsausen.
Finhakk pekannøttene til fyllet og ha dem i en bolle sammen med det brune sukkeret og kanelen. Smuldre opp sukkeret slik at det ikke er klumper i det.
Ha sirupen, sukkeret og smøret til sausen i en kasserolle og kok opp. Kle en langpanne med bakepapir og fordel karamellen oppi. Del pekannøttene i to eller tre og dryss dem over.
Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang før du kjevler den ut til en leiv på 55 x 35 cm. Løft på deigen innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast.
Smør seterrømmen utover hele leiven og fordel over resten av fyllet før du ruller leiven sammen som en rullekake. Rull fra den ene langsiden.
Del rullen opp i 16 like deler og legg dem på karamellsausen i langpannen. Dekk bollene med plastfolie og la dem etterheve i ca. 40 minutter.
Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.
Pisk sammen egget og pensle bollene før du steker dem midt i stekeovnen i 20–25 minutter.
La bollene avkjøles noe i langpannen før du legger dem over på en bakerist.
Server bollene opp ned slik at karamellsausen kommer opp.