Strawberry shortcake

Strawberry shortcake

Fløyelsmyk jordbær krem mellom to sukkerbrød.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

  • 125 g

    Hvetemel eller cakeflour*
  • 2 ts

    bakepulver
  • 0.5 ts

    salt
  • 350 g

    Kald kremfløte, 40%
  • 3 stk

    Store egg
  • 1 ts

    Vaniljeekstrakt
  • 225 g

    Ekstra fint sukker*
  • Slik gjør du det:

    *Når jeg lager denne kaken liker jeg å bruke cake-flour, som dessverre ikke går an å få tak i her i Norge. Men dukan enkelt lage det selv ved å blande sammen 1 ss. potetmel eller maisenna per 125 g. hvetemel. Sikt det sammen minst fem ganger.
    *Det er ikke så lett å få tak i ekstra fint sukker i Norge, men hvis du har enkjøkkenmaskin kan du finmale vanlig sukker i den.
    Fremgangsmåte
    Sett ovnen på 170 °C.
    Smør to runde kakeformer (20 cm i diameter) og dekk bunnene med bakepapir.
    Sikt sammen mel, bakepulver og salt i to omganger.
    Pisk kald kremfløte til en luftig krem i en stor bolle.
    Tilsett alleeggene og rør godt til en jevn røre, max 30 sekunder.
    Tilsett sukker, litt om gangen, og rør max 30 sekunder.
    Sikt i det tørre i tre omganger. Vend det forsiktig inn i røren, og rør forsiktig ogtil du ikke ser noen mel-klumper.
    Tilsett vanilje og rør det godt sammen.
    Fordel røren i formene.
    Stek kaken i midten av oven ved 170°C i 20-25 min.
    Avkjøl litt før du tar kaken ut av formen fjerner bakepapiret.
    Lag jordbærkrem, du finneroppskriften her.
    Ha et lag med jordbærkrem på den nederste bunnen og dekk med ferske jordbær i skiver. Ha litt mer jordbærkrem på toppen av det.
    Legg på neste bunn, og dekk hele kaken med et lag jordbærkrem, legget jordbær på toppen hvis du ønsker.
    Nyt!