Strawberry shortcake
Fløyelsmyk jordbær krem mellom to sukkerbrød.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
125 g
Hvetemel eller cakeflour*2 ts
bakepulver0.5 ts
salt350 g
Kald kremfløte, 40%3 stk
Store egg1 ts
Vaniljeekstrakt225 g
Ekstra fint sukker*Slik gjør du det:
*Når jeg lager denne kaken liker jeg å bruke cake-flour, som dessverre ikke går an å få tak i her i Norge. Men dukan enkelt lage det selv ved å blande sammen 1 ss. potetmel eller maisenna per 125 g. hvetemel. Sikt det sammen minst fem ganger.
*Det er ikke så lett å få tak i ekstra fint sukker i Norge, men hvis du har enkjøkkenmaskin kan du finmale vanlig sukker i den.
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 170 °C.
Smør to runde kakeformer (20 cm i diameter) og dekk bunnene med bakepapir.
Sikt sammen mel, bakepulver og salt i to omganger.
Pisk kald kremfløte til en luftig krem i en stor bolle.
Tilsett alleeggene og rør godt til en jevn røre, max 30 sekunder.
Tilsett sukker, litt om gangen, og rør max 30 sekunder.
Sikt i det tørre i tre omganger. Vend det forsiktig inn i røren, og rør forsiktig ogtil du ikke ser noen mel-klumper.
Tilsett vanilje og rør det godt sammen.
Fordel røren i formene.
Stek kaken i midten av oven ved 170°C i 20-25 min.
Avkjøl litt før du tar kaken ut av formen fjerner bakepapiret.
Lag jordbærkrem, du finneroppskriften her.
Ha et lag med jordbærkrem på den nederste bunnen og dekk med ferske jordbær i skiver. Ha litt mer jordbærkrem på toppen av det.
Legg på neste bunn, og dekk hele kaken med et lag jordbærkrem, legget jordbær på toppen hvis du ønsker.
Nyt!