Stuing med kokosnøtt

Stuing med kokosnøtt

Clotilde serverer oss en liten herlighet med kokos.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
45 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

  • 1.2 kg

    gulrøtter
  • 2 ss

    olje
  • 0.5 stk

    løk
  • 1 ts

    salt
  • 2.5 cm

    ingefær
  • 4 stk

    nellikspiker
  • 1 knivsodd

    kanel
  • 4 dl

    kokosmelk
  • pepper
  • Slik gjør du det:

    Del grønnsakene i biter, så store som munnfuller.
    Varm opp oljen i en tykkbundet kjele med lokk. Ha i løk og salt. Stek i tre minutter under omrøring, til de blir myke.
    Ha i revet ingefær, nellik og kanel. Kok videre i ett minutt.
    Ha i grønnsakene og to tredjedeler av kokosmelken og en drøy desiliter vann. Rør om. Dekk med lokk og la det koke i omtrent 30 minutter. Rør om med jevne mellomrom til grønnsakene er møre.
    Rør inn resten av kokosmelken. Kok i ett minutt eller to til. Ha over pepper og server med ris og evenutelt litt chutney.