Sukkerbrød med sjokoladekrem
Dette er en barndomsfavoritt!
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
5 stk
egg150 g
sukker150 g
hvetemel1 ts
bakepulverDynking av kaken
2 ss
Melk eller juiceSjokoladekrem
6 dl
kremfløte150 g
kokesjokoladeSlik gjør du det:
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og vend det inn i eggedosisen til alt melet er fordelt. Bruk myke bevegelser og bland til det ikke lenger er melklumper i røren.
Hell røren i en smurt springform. Sett formen nederst i stekeovnen ved 160 grader og stek i ca. 40 minutter, til sukkerbrødet har hevet seg godt, er gyllent og gjennomstekt.
La sukkerbrødet stå i formen et par minutter før det hvelves over på rist.
Varm opp fløten til nesten kokepunkt og smelt sjokoladen i fløten. Avkjøl og sett kaldt.
For å kunne piske fløten til krem, er det viktig at sjokoladefløten er helt kald. Pisk den kalde sjokoladefløten til stivpisket krem.
Del sukkerbrødet i to og dynk bunnen med 2 ss melk eller juice. Fyll sukkerbrødet med sjokoladekrem, legg på toppen av sukkerbrødet og bre over resten av sjokoladekremen.
Pynt kaken med det du måtte ønske. Her er kaken pyntet med blåbær, granateple og sjokoladechips.