Sukkerfrie Blåbærmuffins
Sukkerfrie blåbærmuffins som er både saftige, smakfulle, laget i en fei, og som i tillegg benytter seg av sesongens bær! Oppskriften er nok til ca. 15 muffins. Vanlig størrelse.
Oppskrift av: Marie H. Roald
Ingredienser
200 g
hvetemel2 ts
bakepulver1 ts
kanel, malt150 g
smør60 g
Sukrin Gold45 g
Fibersirup Gold2 stk
Egg, store100 g
gresk yoghurt2 ts
Vaniljeekstrakt150 g
blåbær1 ss
Mel, til blåbæreneSlik gjør du det:
Sikt sammen hvetemel, bakepulver og kanel, og sett til side.
Pisk sammen romtemperert smør og søtning, til det er luftig, og lyst.
Pisk inn ett og ett egg.
Rør inn gresk yoghurt og vaniljeekstrakt.
Ha det våte i det tørre og miks til en klumpfri røre.
Vend blåbærene i 1 ss mel (dette for at de ikke skal synke til bunnen av røren), og vend dem så inn i røren med en slikkepott.
Fordél røren i en muffinspanne kledd med muffinsformer i papir. Fyll formene nesten helt opp. Putt gjerne noen ekstra blåbær på toppen av hver muffins.
Stek på 180 grader, i ca.25 minutter, til muffinsene er gylne og faste.
Når du kan teste med en pinne, og den kommer ut uten deig, er muffinsene ferdige.
Avkjøl på rist.