
Sukkerpasta
Disse fiskene er pyntet ved hjelp av sukkerpasta, også kalt fondant, som mange mener er lettere å jobbe med enn marsipan.
Christopher Sjuve
15 minutter
Ingredienser
4 ss
vann4 pl
gelatin195 g
glukose (evt. lys eller hvit sirup)30 g
Flott mat fett1 kg
melis2 ss
vaniljesukkerSlik gjør du det:
Legg gelatinplatene i vann i 5 minutter eller til de er bløte. Varm platene i vannbad og hell glukose/sirup oppi. Ha i fettet til slutt. Sikt melis i kjøkkenmaskinen. Ha i væsken og bland sammen på medium hastighet til det blir en tykk deig. Ta sukkerpastaen ut og kna den litt. Del opp i stykker og rull det godt inn i plastfolie. Legg deigen til oppbevaring i kjøleskapet. Om du skal farge sukkerpastaen, så gjør det med en gang. Fargen tas lettere opp rett etter at du er ferdig med å mikse. Denne deigen er enkel å jobbe med og kjevles lett ut. Bruk gjerne litt hvetemel når du kjevler.