Superenkelt brød

Superenkelt brød

Du trenger bare noen få ingredienser for å bake dette supergode brødet.

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
240 minutter
Bakverk

Ingredienser

1 porsjon

Slik gjør du det:

Bruker du fersk gjær, smuldrer du den opp og rører den ut i vannet før du tilsetter mesteparten av melet og alt saltet i en bakebolle. Elt deigen i 10 minutter.
Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar et sted mellom 1 og 1 1/2 time.
Dyss litt hvetemel på bordet og hvelv deigen over. Kna deigen sammen og form det til et brød. Legg det over på et bakepapirkledd stekebrett og la det etterheve i 30-40 minutter.
Skru på stekeovnen på 230 grader.
Stek brødet på nederste rille i ca. 30 minutter. Skru ned varmen til 200 grader etter 15 minutter.
Kakk på undersiden av brødet for å sjekke om det er gjennomstekt. Får du en hul lyd, er brødet ferdig.
La det avkjøles på en bakerist.