Supergode scones
Det krevet mye godt smør for å få de perfekte sconesene!
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
30 minutter
BakverkIngredienser
8 porsjoner
125 g
rosiner175 g
smør75 g
sukker625 g
hvetemel4 ts
bakepulver1 ts
natron0.3 stk
appelsin, saft og revet skall5 dl
kefirTil servering
2 dl
kremfløte2 dl
jordbærsyltetøySlik gjør du det:
Sett stekeovnen på 170 grader varmluft og kle 2 stekebrett med bakepapir.
Ha rosinene i en bolle og hell over nok kokende vann til at det dekker. La det ligge slik mens du lager ferdig resten av deigen.
Ha smøret i en food processor sammen med sukkeret, melet, bakepulveret og natronen og kjør knivene rundt til det har blitt helt smulete.
Vask appelsinen godt før du river det oransje av skallet og har det i bollen sammen med smørblandingen. Rør inn kefiren og de bløtlagte rosinene. Hell ut vannet fra rosinene før du blander dem inn. Deigen skal bare røres akkurat sammen. Dette er en ganske løs deig, så dryss på et lag med hvetemel på bakebordet før du hvelver deigen over dit.
Del deigen i to deler og form hver del kjapt til en sirkel på ca. 15 cm i diameter, lett flatklappet. Legg dem over på hver sitt stekebrett. Dypp en kniv i hvetemel før du deler hver sirkel i 8 kakestykker. Deigen kan godt sitte sammen fremdeles.
Stek sconsene i 18–20 minutter. Ta dem ut og la dem avkjøles på en bakerist.
Pisk en luftig krem avl kremfløten. Del sconsene i to og plasser en god klatt med krem på dem. Fordel over sylteteøy.