Sverres sjokoladeis
Oppskrift av: Sverre Sætre
120 minutter
DessertSlik gjør du det:
Finhakk sjokoladen. Ha melken, glukosen og sukkeret i en kjele og varm den til kokepunktet. Hell den varme melken i sjokoladen litt etter litt mens du rører med en visp slik at du får en jevn og glatt masse. Avkjøl ismassen i kjøleskapet før du fryser den i en ismaskin. Har du ikke ismaskin, kan du fryse isen i fryseren. Rør i isen jevnlig når den begynner å fryse. Når den blir sørpete, kjøres den med stavmikser eller i matprosessor. Gjør dette hvert 30. minutt til isen er fast. Det tar ca. 2 timer. La den til slutt stå i fryseren i ca. 40 minutter slik at den får satt seg. Med denne fremgangsmåten får du et resultat som er temmelig likt det man får med en ismaskin. Skal isen stå lenger i fryseren før den serveres, bør den settes i kjøleskapet 15 minutter før den skal kules opp, slik at den blir litt mykere.