Sylta rødbeter
Sylting er moro! Prøv å lage din egne rødbeter.
Christopher Sjuve
30 minutter
TilbehørIngredienser
4 porsjoner
1 kg
rødbetLake
5 dl
eplecidereddik3 dl
vann0.5 ss
salt2 stk
stjerneanis, hel1 ss
pepperkorn200 g
sukkerSlik gjør du det:
Skyll rødbetene, og la dem småkoke til de er litt møre, men ikke myke. Det tar 10–30 minutter, alt etter størrelse. Hold dem under rennende, kaldt vann og trekk av skinnet.
Kok alle ingrediensene til laken i 5 minutter, til sukkeret er oppløst. Skjær rødbetene i skiver og legg dem i varme og skylte glass. Bland eventuelt atamoni litt av væsken og bland med resten.
Hell den varme laken over rødbetene. Lukk glasset, sett det opp ned. Rødbeter er godt følge til posteier og karbonader osv.