Syltede gulrøtter

Syltede gulrøtter

Dette er den raske måten å sylte gulrøtter på.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier

Slik gjør du det:

Oppskriften kan dobles.
Skrell gulrøttene med potetskreller. Skjær dem i tynne skav. Ha dem i en kjele (eller bolle som tåler kokende vann). Ha en finsiktet sil i bollen.
Bland sammen ingefær, eddik, salt, sukker og 240 milliliter vann i en liten kjele. Kok opp og rør til sukkeret og saltet løser seg opp. Fjern fra varmen.
Hell blandingen gjennom sikten og over gulrøttene. Pass på at gulrøttene dekkes helt. Dekk til bollen og la det stå til det får romtemperatur..
Ha det over i et Norgesglass eller lignende. Det holder seg i omtrent to uker i kjøleskap.
(Lukten av kokt eddik er sterk, så det er lurt å gjøre dette i god tid før gjestene kommer.)

Kanskje disse også frister?