Syltede pærer med kanel

Syltede pærer med kanel

Du sylter pærer med kanel og digger det. Garantert.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
Dessert

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Finn fram sylteglasset du skal legge pærene på. Kok det i vann i et par minutter (for å bli kvitt alle eventuelle bakterier).
Hell i portvin i glass og fyll etter med vann, men ikke helt opp (det blir mindre plass når pærene kommer i glasset - så det blir fullt nok).
Hell innholdet i en kjele. Ha i sukker og sitronskall og la det koke opp.
I mellomtiden deler du pærene i to og fjerner stenene (enklest med en melonskje, men det går fint med en teskje også). Legg pærene på glasset og legg ned begge kanelstengene.
Hell over den kokende væsken på glasset med pærene. Hell helt opp til kanten før du lukker det.
Dette holder seg minst i to måneder. Har du i en god dæsj eddik holder de mye lenger.
Server det til ost, med pisket krem, til is eller bruk pærene i desserter.