Tante Annes saftige sjokoladekake
Oppskriften passer til en stor langpanne
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
Slik gjør du det:
Ha smør, vann og kakao i en stor kjele, kok opp og la det småkoke til smøret er smeltet. Rør av og til.
Ta kjelen av platen og tilsett sukker, rør til sukkeret har løst seg opp.
Visp inn rømme. Tilsett ett og ett egg og visp godt mellom hvert egg. Rør inn salt, natron og sikt inn hvetemel. Bland godt.
Hell røren i en stor langpanne med bakepapir. Stek på nederste rille ved 180 C i ca. 30-40 minutter. Stikk en kakepinne i kaken for å se om den er ferdig. Viktig at kaken ikke overstekes, den skal være akkurat gjennomstekt.
Bland sammen ingrediensene til glasuren. Hell over glasuren mens kaken fortsatt er varm.
Dette blir en supersaftig sjokoladekake.
Kan oppevares kjølig i en uke.
Tips: Smøret til glasuren må ikke bli for varmt, da vil glasuren klumpe seg. Det holder at smøret er mykt, slik at det er lett å røre inn kakao og melis.