Tebriks
Kjempegode tebriks som passer til enhver anledning.
Oppskrift av: Tove Holter
Ingredienser
Slik gjør du det:
Dette ble 12 tebriks.
Bland mel, salt, sukker og tørrgjær. Ha deretter i lunken melk og 2 egg. Bland godt og sett til heving i en time.
Når deigen har hevet i en time, kjevles den ut i et rektangel. Høvle skiver av det kalde smøret med en ostehøvel, og dekk 2/3 av rektangelet. Brett langsiden av den delen av deigen som ikke har smør på seg mot midten og så den delen med smør over denne igjen. Gjør dette til du har brukt opp smøret, og en siste gang uten smør.
For min del ble det to ganger med smør og en gang uten smør.
Etter siste brett brukte jeg kjevlen litt for å «lukke» skjøten, og så la jeg deigen med skjøten ned. Når alt er brettet og klart, har du en avlang deig som deles opp i 12 like store deler. Disse legges på et bakepapirkledd stekebrett, og etterheves under et rent kjøkkenhåndkle i 30 minutter.
Pensle med egg, strø over valmuefrø og stek i midten av ovnen på 225 grader i ca. 15 minutter.