Tekake med frukt
Oppskrift av: Aase Strømstad
1440 minutter
KakeIngredienser
1.5 dl
nytraktette200 g
rosiner250 g
blandet tørketfrukt100 g
sukker, brunt3 stk
egg125 g
sukker100 g
smør, smeltet250 g
hvetemel1 ts
bakepulver1 ts
kanelSlik gjør du det:
Forvarm stekeovnen til 175°. Til 1 kake i form, 2 liter: Bland rosiner, tørket frukt og begge sukkertypene med te og brennevin og la det trekke natten over. Visp eggene lett sammen og rør dem i frukten sammen med det smeltede smøret og melet som er blandet med bakepulver og kanel. Fyll røren i smurt og meldrysset form og stek kaken på nederste rille i 60-70 minutter. Dekk den med papir etter omtrent halve steketiden, hvis den ser ut til å bli for mørk. Tips: Den beste blandede, tørkede frukten kjøper du i løs vekt i asiatiske forretninger.