Tekaker av potet med lønneskinke, tomater og stekte egg
En spennende vri på den ordinære frokosten. Smakfull og delekat. Prøv den selv!
Oppskrift av: Rachel Khoo
45 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Varm opp melken skånsomt til 37 grader (fingervarm).
Mål opp mel og gjær i en bolle. Hell i vann og melk, og visp til en jevn røre. Det skal bli en flytende konsistens.
Dekk med plastfolie og la det hvile ved romtemperatur i 1 til 2 timer, inntil bobler har dannet seg på overflaten.
I mellomtiden, varm opp ovnen til 200 grader. Plasser tomatene på et stekebrett med bakepapir, dryss med havsalt og plasser inn i ovnen i 10 minutter inntil de har sprukket. Skru ovnen ned til 160 grader.
Pisk saltet og bakepulveret i røren.
Varm en stekepanne på medium til høy varme. Tillsett 2 teskjeer olje/smør til steking.
Ta en smurt stekering (kringlering) og hell en en øse av røren i formen.
Etter ca. fem minutter, når overflaten er stekt og det har dannet seg bobler, fjern kringleringen og snu det til den andre siden.
Stek i to til tre minutter, inntil den en gylden på den andre siden også.
Gjenta med resten av røren. Du vil få ca. 4-5 tekaker. Sett dem til side på en rist.
Tilsett olje i en stor stekepanne. Varm opp til medium temperatur. Tilsett skinke og stek i en til to minutter på den ene siden. Snu til den andre siden, og stek i ett minutt til. Tilsett sennep og lønnesirup på overflaten av skinken, og legg den på arbeidsbenken.
Bruk stekeringen til å stanse ut fire deler av skinken. Hold den varm på en stekepanne i ovnen, mens du tilbereder eggene.
Smør kringleringene igjen. Varm mer olje i pannen, knekk eggene inn i stekeringene, og stek dem i 2-3 minutter helt til de er stekt ferdige.
Legg potetkakene nederst, ha på skinka og til slutt eggene.
Pynt med tomatene.