Tekaker av potet med lønneskinke, tomater og stekte egg

Tekaker av potet med lønneskinke, tomater og stekte egg

En spennende vri på den ordinære frokosten. Smakfull og delekat. Prøv den selv!

Oppskrift av: Rachel Khoo

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Varm opp melken skånsomt til 37 grader (fingervarm).
Mål opp mel og gjær i en bolle. Hell i vann og melk, og visp til en jevn røre. Det skal bli en flytende konsistens.
Dekk med plastfolie og la det hvile ved romtemperatur i 1 til 2 timer, inntil bobler har dannet seg på overflaten.
I mellomtiden, varm opp ovnen til 200 grader. Plasser tomatene på et stekebrett med bakepapir, dryss med havsalt og plasser inn i ovnen i 10 minutter inntil de har sprukket. Skru ovnen ned til 160 grader.
Pisk saltet og bakepulveret i røren.
Varm en stekepanne på medium til høy varme. Tillsett 2 teskjeer olje/smør til steking.
Ta en smurt stekering (kringlering) og hell en en øse av røren i formen.
Etter ca. fem minutter, når overflaten er stekt og det har dannet seg bobler, fjern kringleringen og snu det til den andre siden.
Stek i to til tre minutter, inntil den en gylden på den andre siden også.
Gjenta med resten av røren. Du vil få ca. 4-5 tekaker. Sett dem til side på en rist.
Tilsett olje i en stor stekepanne. Varm opp til medium temperatur. Tilsett skinke og stek i en til to minutter på den ene siden. Snu til den andre siden, og stek i ett minutt til. Tilsett sennep og lønnesirup på overflaten av skinken, og legg den på arbeidsbenken.
Bruk stekeringen til å stanse ut fire deler av skinken. Hold den varm på en stekepanne i ovnen, mens du tilbereder eggene.
Smør kringleringene igjen. Varm mer olje i pannen, knekk eggene inn i stekeringene, og stek dem i 2-3 minutter helt til de er stekt ferdige.
Legg potetkakene nederst, ha på skinka og til slutt eggene.
Pynt med tomatene.