Thai moo satay - svinesatay med peanøttsaus og salat
Satayspyd med peanøttsaus er et klassisk eksempel på hvordan mildt og magert svinekjøtt fungerer godt sammen med kraftige og smaksrike sauser.
Christopher Sjuve
240 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 ss
rød karri pasta4 ss
soyaolje4 dl
kokosmelk2 ts
salt2 ss
sukkerPeanøttsaus
4 ss
rød karri pasta8 dl
kokosmelk6 ss
palmesukker6 ss
palmesukker8 ss
grovt peanøttsmør4 ss
hakkede peanøtter4 ss
tamarindsausSalatdressing
1 dl
riseddik2 dl
sukker2 ts
saltSalat
2 stk
agurk4 stk
rød chili i lange skiver1 stk
issalatSlik gjør du det:
1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og la kjøttet marinere i 2-3 timer. Træ kjøttet på trespydene. 2. Peanøttsausen lages ved å koke kokosmelk og karripasta i 10 minutter før du tilsetter sukker og tamarindsaus. Trekk kjelen til siden. 3. Rør inn peanøttsmør og kok opp og la det småkoke i et par minutter. 4. Salatdressingen lages ved at eddik helles i gryte med sukker og salt og kokes i ca 10-15 min til dressingen har en tjukk konsistens. Avkjøl dressingen og hell den over salaten ved servering. 5. Kjøttet grilles eller stekes 1-2 minutter på begge sider i panne med olje. Serveres med salat og peanøttsausen.