Thaisuppe
Thaisuppe er den varme, krydrede suppa som alle blir så glade i. Enten de har vært i Thailand eller bare drømmer om det.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
20 g
ingefær0.5 stk
rød chili2 fedd
hvitløk10 stk
sjalottløk2 bokser
kokosmelk5 dl
kyllingkraft2 stk
rødløk3 stk
vårløk2 stk
kyllingfilet6 stk
cherrytomat0.5 stk
lime1 ts
fiskesaus1 ss
karriSlik gjør du det:
Skjær sjalottløk, rødløk og vårløk i biter. Stek det mykt i olje på middels varme.
Finhakk ingefær, hvitløk ogchili (fjern frøene om du ikke vil ha den så sterk).
Stek det i omtrent ett minutt under omrøring før du har i kokosmelk, kyllingkraft (vann og buljongterninger), karri og fiskesaus.
Del sitrongress i to på langs og del tomatene i to. Riv limeskall fra limen. Ha sitrongress, limeskall og tomater i kjelen.
Del kyllingfiletene i terninger og ha dem i kjelen. Smak til med salt og pepper. La det koke i 15-20 minutter. Smak til med limesaft til slutt. Server suppe med hakket koriander.
Galangal og limeblader kan byttes med ingefær og limeskall.
Sitrongresset kan du fjerne før servering.
Du kan kan servere suppa på ris og cashewnøtter.