The Secret Chocolate Cake

The Secret Chocolate Cake

Hvis du liker sjokolade kommer du til å elske denne herlige sjokoladekaken!

Oppskrift av: Leif Inge Bårdsen

Ingredienser

Kakebunn

400 g

sukker

2 dl

lunket vann

200 g

sjokolade

8 stk

egg

300 g

mel

Sjokoladekrem

6 stk

egg

6 dl

fløte

600 g

sukker

350 g

finhakket sjokolade

1 ts

Vaniljeekstrakt

Slik gjør du det:

Smelt smør og sjokoladen sammen i en gryte.
Pisk eggedosis av eggene og sukkeret.
Sikt alt det tørre.
Rør smør og sjokoladeblandingen inn i eggedosisen.
Ha oppi vannet.
Vend det tørre inn i massen.
Ha røren i en smurt rund form. Jeg brukte to former som er 24 cm. Fyller dem 2/3.
Får du litt røre til overs? Perfekt til å bruke til å lage noen cupcakes av resten.
Stekes på 160 grader i ca 30-40 min.
Sjekk med en tannpirker i midten av kaken når tiden er ferdig. Den skal komme ut ren når den er ferdig stekt. Avkjøles i kakeformen.
Cupcakene stekes i ca 18-20 min.

Sjokoladekrem

6 egg
6 dl fløte
600 gr sukker
500 gr meierismør i terninger
350 gr finhakket mørk sjokolade
6 gr vaniljesukker eller en ts vaniljeekstrakt
Finn frem en tykkbunnet kjele. Ha i egg, fløte og sukker. Varmes opp til det tykner. Må IKKE koke.
Her er det viktig å røre hele tiden ellers så vil den svi seg.
Når eggeblandingen har tyknet sett kjelen i kaldt vannbad i vasken. Dette kjøler ned kjelen slik at ikke eggeblandingen vil bli brent. Sett kjelen i kjøleskapet for å kjøle seg ned.
Finn så frem en ganske stor glassbolle. Eller en bolle som tåler høy temperatur/steam og en kjele som du kan ha glassbollen stående oppå.
Ha så smør, sjokolade og vaniljesukker/ekstrakt i bollen. Fyll litt vann i kjelen. Ikke så mye at det kommer opp til bollen.
Sett bollen oppå kjelen. Og la blandingen smelte over vannbadet.
Når alt er smeltet. Så skal den avkjøles.
Når eggeblandingen og sjokoladeblandingen er avkjølt så skal du blande disse to sammen.
Du vil kanskje bli litt stresset med at kremen ikke blir tykk! Men det vil den bli når den får stå litt. Rør i den av og til. Når du har fått perfekt konsistens på kremen så er det bare å begynne å fylle kaken.
Jeg deler mine to bunner i to. Setter den ene delen på ett kakefat. Ha raust med krem oppå som du stryker ut med en palett eller kniv.
Gjenta dette med alle lagene. Smør så krem rundt kaken og smør ett lag med krem på toppen av kaken.
Da er det pynting. Her kan du gjøre det enkelt eller vanskelig. Er helt opp til deg.
Du kan enten ta resten av sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyte krem på kaken. Du kan også sprøyte roseswirls.
Jeg sprøytet en enkel bord nederst på kaken og lagde sjokoladeblomster. De ser fancy og vanskelige ut å lage, men de er faktisk utrolig enkle å lage og gjør seg veldig bra på en kake eller på cupcakene;-)
Alt du trenger er smeltet sjokolade, bakepapir, kjøkkenkniv og litt tape.
Smelt sjokoladen over vannbad. Klipp ett bakepapir i strimler. Dypp kniven i sjokoladen. Dunk kniven forsiktig på kanten av bollen for å få av overflødig sjokolade. Legg så knivspissen oppå strimlen med bakepapir. Dra så kniven forsiktig mot deg. Slik at du drar sjokoladedråpen til ett blad.
Så tar jeg en liten tapebit og taper fast øverste og nederste kanten på bakepapiret sammen. Men ikke for tett sammen. Ellers blir bøyen på bladet for rund. Avkjøl i kjøleskapet i ca 10 min.
Til å lage sjokoladeblomster så brukte jeg sjokolade riskuler som du får kjøpt i løsvekt på butikken. Du kan også bruke malters sjokoladekuler. Ta så mange kuler du trenger i en liten pose. Strø over gullpulver. Dette får du kjøpt på cacas, jernia, panduro etc. Lukk posen og rist godt. Ha de så over i en bolle og bruk en pensel for å børste bort overflødig gullstøv. Sett en kule på kaken og legg så blader av sjokolade rundt. Fint!! Ikke sant?;-)
Denne vil imponere de fleste! Men HUSK at oppskriften er hemmelig!!!! ;-)