Tilslørte bondepiker
Oppskrift av: Wenche Andersen
20 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
Eplemos:
6 stk
eple0.75 dl
sukker0.25 dl
vanneller eplejuice1 ts
sitronsaftKavring:
4 ss
sukker1 ts
kanel2 ss
smørKrem:
3 dl
kremfløte1 ts
vaniljesukkerSlik gjør du det:
Skrell eplene, del dem i båter og skjær bort kjernehusene. Kok eplebåtene møre i vann/juice tilsatt sitronsaft. Smak til med sukker. Rør om slik at en del av eplene blir til mos, la det fortsatt være noen hele eplebiter igjen. Avkjøl. Smelt smør i en stekepanne ha i brød, sukker ogeventuelt kanel og brun på middels varme. Vend på brødet hele tiden slik at det ikke blir for brunt. Brødblandingen skal ha en lys karamellfarge. Hell blandingen over på et flatt fat og avkjøl. Pisk kremfløte med vaniljesukker. Legg brød, eplemos og krem lagvis i en bolle eller porsjonsglass. Det øverste laget skal være krem. Dryss litt av brødblandingen på toppen.