Toast med laks, rogn og avocadokrem
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
Ingredienser
4 porsjoner
4 skiver
halvgrovt brød, gjerne surdeigsbrød150 g
rogn8 skiver
røkelaks1 stk
rødløkAvocadokrem
3 stk
avokado2 fedd
hvitløk0.5 stk
sitron, saft og revet skallSlik gjør du det:
Rist brødet i brødrister eller i en stekepanne med litt smør eller olje. Del avocadoene i to, ta ut steinene og ta ut fruktkjøttet med en skje. Bland avocadokjøtt, finhakket hvitløk, crème fraiche eller matyoghurt, saft og skall (kun det gule) i en hurtighakker. Kjør sammen til en glatt puré. Smak til med salt og ev litt sukker. Legg avocadokrem på de ristede brødskivene, legg over rogn, skiver av laks og finhakket rødløk.