Tomatpai

Tomatpai

Tenk at denne paien smaker like godt som den ser ut!

Christopher Sjuve
120 minutter
Bakverk

Ingredienser

4 porsjoner

200 g

hvetemel

0.5 ts

salt

0.75 dl

vann, kaldt

Paifyll

3 kvist

timian

1 fedd

hvitløk

4 stk

egg

Slik gjør du det:

Ha hvetemel, salt og smøret oppdelt i terningen, i en food processor. Kjør knivene rundt til smøret er smuldret opp. Tilsett nok vann til at du akkurat greier å klemme deigen sammen til en fast deig. Ikke kjør knivene rundt mer enn akkurat nødvendig.
Klem deigen flatt sammen og pakk den inn i plastfolie. Legg den i kjøleskapet i minst 30 minutter. Finn fram en paiform og smør den med olje eller smør.
Kjevle ut paidegen mellom to lag med plastfolie. Dryss litt hvetemel mellom lagene. Kjevle ut deigen til den er stor nok til paiforma. Løft deigen over i paiforma og klapp den på plass mens du fremdeles har plasten på plass på oversiden. Fjern plasten. Grovklipp kantene rundt før du klemmer dem til. Sett forma i kjøleskapet i 30 minutter.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Prikk paibunnen med en gaffel før du legger i et bakepapir og fyller opp med tørkede erter eller lignende. Forstek bunnen i 10 minutter. Ta ut ertene og bakepapiret og stek videre i 10 minutter. Ta ut bunnen. Senk temperaturen til 180 grader.
Ha timianbladene og hvitløkfeddet i food processoren og kjør til det blir helt smulete. Ha i creme fraichen, eggene, salt og pepper og kjør det hele sammen. Hell det over i det forstekte skallet.
Del opp cherrytomatene og legg i. Stek paien på nederste rille i ca. 25 minutter. Her må du følge med for å se når den er ferdig. Når den fremdeles er litt "voblete", men ganske så fast, når du rister litt på stekebrettet, er paien ferdig.
La den avkjøles noe før servering.