Tomatsalat med fersk mozzarella og balsamicoeddik

Tomatsalat med fersk mozzarella og balsamicoeddik

Oppskrift av: Trond Moi
10 minutter
Salat

Slik gjør du det:

Denne oppskriften er laget av Trond Moi, kjent fra Bølgen & Moi -restaurantene, der han regjerer sammen med vinekspert Toralf Bølgen. Finhakk løken. Skjær osten i pene skiver. Dryss på salt og krydre med nykvernet pepper. Drypp noen dråper olje og eddik over. Snitt tomatene på toppen. Skjær bort stilkfestet. Dypp tomatene i kokende vann ca. 10 sekunder så skinnet løsner. Løft tomatene over i vann med isterninger. Fjern skinnet. Skjær tomatene i passe tykke skiver. Sett smak på tomatskivene på samme måte som osteskivene. Legg ost og tomater lagvis med hakket løk og finsnittet fersk basilikum (tørket kan ikke brukes) innimellom. Drypp litt balsamicoeddik og jomfruolje over. Pynt med basilikum. Litt revet Parmegiano Reggiano over gjør ikke denne retten dårligere! Tomater uten skinn smaker mye bedre enn med - akkurat slik som appelsiner og bananer er best uten skall, sier Trond.

Kanskje disse også frister?