Tomatsuppe med brød og pesto

Tomatsuppe med brød og pesto

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Suppe

Slik gjør du det:

Flå tomatene ved først å fjerne stilken. Skjær et lite kryss på undersiden av tomatene før de legges i kokende vann ca 1 min (tiden er avhengig av størrelsen på tomatene). Legg tomatene over i kaldt vann. Trekk av skinnet og skjær vekk det harde stilkfestet. Finhakk løk og surr myk i olje, tilsett finhakkede tomater, finhakket hvitløk og kraft og kok op og la trekke under lokk i ca 20 min, ta av lokket og la suppen trekke videre uten lokk i 10-15 min. Smakt til med salt, pepper, finhakket basilikum og ev et par dråper tabasco. Lag pesto mens suppen koker. Plukk bladene fra en potte basilikum og ha over i en foodprocessor sammen med hvitløk, ristede (lett stekte uten smør) pinjekerner og parmesan. Kjør sammen og spe med olje. smak til med salt og pepper. Stek terninger av brød og pinjekjerner sprø i olje og vend inn et par ss pesto. Legg 2-3 ss av det urtestekte børdet og pinjekjernene i suppen ved servering. Pesto kan også røres inn i suppen rett før servering.

Kanskje disse også frister?