Torsk med urter og couscous

Torsk med urter og couscous

Christopher Sjuve
30 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Sett ste­ke­ov­nen på 190 gra­der. Kle et ste­ke­brett med alu­mi­ni­ums­fo­lie.
Fjern even­tu­el­le ben og skinn på fis­ken og del den i 4 like sto­re bi­ter. For­del sen­ne­pen på over­si­den av styk­ke­ne og dryss over salt og pep­per. Hakk opp kryd­der­ur­te­ne og bland dem sam­men. ”Dypp” fis­ke­styk­ke­ne ned i ur­te­blan­din­gen og legg styk­ke­ne på alu­mi­ni­ums­fo­li­en.
Ste­kes midt i ov­nen i 12–15 mi­nut­ter.
Skrell gul­røt­te­ne til cous­cous­en og del dem i søte, små ter­nin­ger. Skjær vår­lø­ken i tyn­ne rin­ger. Ha ter­nin­ge­ne og rin­ge­ne i en bol­le sam­men med oli­ven­ol­jen, salt, pep­per og cous­cous og rør det sam­men. Hell over det ko­ken­de van­net. Rør rundt en gang el­ler to till før du leg­ger over et lokk el­ler et lag med plast­fo­lie. La det stå slik i 5 mi­nut­ter. Bruk så en gaf­fel til å røre luft i cous­cous­en.
Tips! Sav­ner du en saus til fis­ken, sma­ker det godt med en skje røm­me godt til.