Torsk med urter og couscous
Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
700 g
torskefilet2 ts
dijonsennep1 ts
salt1 kvast
timian1 neve
basilikumCouscous
2 stk
gulrøtter1 stk
vårløk1 ss
olivenolje0.5 ts
salt4 dl
couscous4 dl
vannSlik gjør du det:
Sett stekeovnen på 190 grader. Kle et stekebrett med aluminiumsfolie.
Fjern eventuelle ben og skinn på fisken og del den i 4 like store biter. Fordel sennepen på oversiden av stykkene og dryss over salt og pepper. Hakk opp krydderurtene og bland dem sammen. ”Dypp” fiskestykkene ned i urteblandingen og legg stykkene på aluminiumsfolien.
Stekes midt i ovnen i 12–15 minutter.
Skrell gulrøttene til couscousen og del dem i søte, små terninger. Skjær vårløken i tynne ringer. Ha terningene og ringene i en bolle sammen med olivenoljen, salt, pepper og couscous og rør det sammen. Hell over det kokende vannet. Rør rundt en gang eller to till før du legger over et lokk eller et lag med plastfolie. La det stå slik i 5 minutter. Bruk så en gaffel til å røre luft i couscousen.
Tips! Savner du en saus til fisken, smaker det godt med en skje rømme godt til.