Torsk surret i spekeskinke

Torsk surret i spekeskinke

Torsken blir kjempesaftig når den blir surret inn i spekeskinke før den blir stekt eller grillet.

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
45 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Saltkokte poteter

8 stk

poteter

2 ss

salt

Slik gjør du det:

Start med potetene. De tar lengst tid. Sett stekeovnen på 225 grader og finn fram en langpanne.
Kok opp vann og alt saltet og kok potetene til de er nesten gjennomkokte. Hell ut vannet og la dem dampe tørre i 1-2 minutter. Hell over olivenoljen og rist slik at potetene blir godt dekt rundt det hele. Hvelv potetene over i langpanna og stek dem i 10-15 minutter til de er myke hele veien gjennom og de har blitt gyllenbrune.
Så til fisken. Fjern eventuelle bein og skinn før du surrer spekeskinkeskivene rundt filetene. Her har jeg tatt utgangspunkt i store spekeskinkesiver. Er dine små, må du nok bruke flere skiver.
Pensle torskestykkene med olivenoljen og grill dem på forholdsvis sterk varme til spekeskinken begynner å bli gyllenbrun og du kan se at torsken begynner å flake seg.
Server med litt grønnsalat.