Troikakake
Det er mange som lager Troika om dagen, og jeg kunne jo ikke la være å prøve dette.
Oppskrift av: Tove Holter
Ingredienser
200 g
mel400 g
Ekte marsipan, Odense150 g
Bremykt steke og bake1 stk
eggGeléen
3.5 dl
Puré av 600 g friske bringebær1.5 dl
vann30 g
Brun farin1 pk
bringebærgeléNougat
3 stk
Smeltet Nougat fra Odense0.5 dl
kremfløteSmeltet sjokolade
200 g
Smeltet sjokolade 55%50 g
Smeltet Bremykt Steke og BakeSlik gjør du det:
Bunnen
Dette knas godt sammen.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 13 minutter i en bakepapirkledd form. Formen jeg brukte var et lite stekebrett i størrelsen 26,5 x 38 cm (innvendige mål).
Avkjøles.
Geléen ble lagd med bringebærpuré
Kok opp vannet og 1,5 dl av bringebærpuréen.
Ha deretter i pulveret og rør godt til alt er oppløst. Ha så i resten av bringebærpuréen.
Helles over kakebunnen og settes kaldt. Man kan risikere at litt av geléen trekker litt ned i kakebunnen (se bildet9. Ønsker man ikke å risikere dette, anbefaler jeg å bruke nougaten som lag nr. 2 eller å vente litt til geléen er litt mer avkjølt, men ikke vent for lenge til den begynner å stivne.
Formen jeg brukte hadde ikke høye kanter, så jeg måtte lage kanter med litt aluminiumsfolie. Jeg brettet opp bakepapiret rundt kaken og så la jeg aluminiumsfolie som støtte bak papiret. Dette fungerte fint.
Nougat
Smelt Nougaten over vannbad. Kok opp fløten og bland denne inn i den smeltede nougaten.
Dekkes av smeltet sjokolade
Hele kaken dekkes av smeltet sjokolade, eller man kan dele den i biter og dekke hver bit med sjokoladen.
Sjokoladen nevnt ovenfor er nok til å dekke 14 store biter (ikke bunnen) inkludert litt sjokolade som renner på benken under prosessen.
Dette blandes og helles forsiktig over kalde biter i ønsket størrelse.