Tropisk aroma

Tropisk aroma

En kake med tropiske smaker - og herlig glasur.

Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
Kake

Ingredienser

  • 2 ts

    bakepulver
  • 3 stk

    egg
  • 275 g

    hvetemel
  • 2.5 dl

    melk
  • 250 g

    sukker
  • 125 g

    smør
  • 1 ts

    kanel
  • 3 ss

    kakao
  • 1 ts

    muskat
  • Glasur:

  • 50 g

    smør
  • 300 g

    melis
  • 3 ss

    kakao
  • 5 ss

    sterkkaffe
  • Slik gjør du det:

    I ovn ved 180° i ca. 30 minutter. Rør smør og sukker hvitt, rør inn sammenvispede egg. Sikt sammen mel, bakepulver og krydder og rør det inn vekselvis med melken. Ta av 2/3 av røren og rør kakao i den. Fyll halvparten av den mørke røren i smurt form, ca. 24 cm i diameter, hell på all den lyse røren og dekk med resten av den mørke røren. Stek kaken nederst i ovnen. Avkjøl den på rist. Rør sammen alle ingrediensene til glasuren og smør den over kaken.