Hopp til hovedinnhold
Tropisk aroma

Tropisk aroma

En kake med tropiske smaker - og herlig glasur.

Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
Kake

Ingredienser

3 stk

egg

275 g

hvetemel

2.5 dl

melk

250 g

sukker

125 g

smør

1 ts

kanel

3 ss

kakao

1 ts

muskat

Glasur:

50 g

smør

300 g

melis

3 ss

kakao

Slik gjør du det:

I ovn ved 180° i ca. 30 minutter. Rør smør og sukker hvitt, rør inn sammenvispede egg. Sikt sammen mel, bakepulver og krydder og rør det inn vekselvis med melken. Ta av 2/3 av røren og rør kakao i den. Fyll halvparten av den mørke røren i smurt form, ca. 24 cm i diameter, hell på all den lyse røren og dekk med resten av den mørke røren. Stek kaken nederst i ovnen. Avkjøl den på rist. Rør sammen alle ingrediensene til glasuren og smør den over kaken.