Vanilje marshmallows-snører
Perfekt til barnebursdagen!
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Marshmallow melisblanding
300 g
melis100 g
maisennaVaniljemarshmallow (lag dette x 3)
2 ss
gelatinpulver180 ml
vann1 ts
Vanilla bean paste, kan utelates1 stk
Pastafarge, f. eks rosa, gul og lyseblå10 stk
TannpirkereSlik gjør du det:
Bland sammen gelatin og kaldt vann og la dette hvile i 5 minutter.
Blandsammen melis og maisenna, og sett det til siden så lenge.
Ha sukker, 80 ml vann og 90 ml av glukosen i en kjele og kok opp til det blir 120°C.
I mellom tiden hell den andre delen av glukosen (90 ml)i en bolle.
Varm gelatinblandingen i mikrobølgeovn i cirka 30-40 sekunder.
Kjørkjøkkenmaskinen på lavt hastighet mens du sakte heller i den varme gelantinblandingen.
Lamaskinen gå på lavt hastighet frem til du tilsetter sukkerlaken.
Strø litt melis på kjøkkenbenken med en sikt, eller bruk en silikonmatte.
Fest en kaketipptil en sprøytepose. Det er viktig at alt er klart før du heller sukkerlaken i en bolle.
Hell sukkerlaken (den skal være 120°C) forsiktig i bollen.
Miks det på lavt hastighet i 1 minutt, og på medium hastighet i cirka 5-7 minutter.
Stopp mikseren, ha den første porsjonen marshmallows i en sprøytepose.
Lag så lange snorer, jobb raskt når du gjør dette,se video.
Lag så snorer av den andre porsjonen nesten rett ved siden av den første, og gjenta med den siste porsjonen.
Strø over melis, la det tørke i 20-30minutter, og rørderetter én og é snor i melis slik at det blir helt dekket.
Fest en tannpirker gjennom tre snorer av ulik farge. Vri på snorene til det begynner å ligne på et tau, og fest en ny tannpirker i den andre enden.
Legg en duk over snorene og la dem tørke minst 5 timer.
Neste dag kan du dele snoren i mange deler eller rulle dem opp slik jeg gjør i videoen. Når du setter en pinne i den blir det marshmallows på pinne!
Kjempegøy til for eksempel barneselskap.