Vaniljeformkake

Vaniljeformkake

Deilig myk formkake med smak av vanilje

Oppskrift av: Manuela Kjeilen
90 minutter
Kake

Ingredienser

270 g

hvetemel

0.25 ts

salt

450 g

sukker

7 stk

egg

2 ts

Vaniljeekstrakt

240 ml

kremfløte

Slik gjør du det:

Forvarm stekeovnen til 180°C.
Bruk den formen du liker best, jeg bruker en typisk formkakeform. Smør dengodt med smør og dryss litt mel. Sett den til side så lenge.
Sørg for at alle ingredienser er romtempererte.
Sikt sammen mel, maisenna og salt minst 4 ganger.
Miks smør og sukker godt sammen i en mikserbolle til det er helt fluffy.
Tilsett så ett egg om gangen, og miks minst 30 sekunder mellom hvert egg.
Tilsett såvaniljeekstrakten.
Tilsett halvparten av melblandingen og kremfløten og miks videre.
Tilsett så resten av melblandingenog miks det på middels hastighet i 5 minutter slik at du får en fantastisk fin røre.
Hell røren i formen, sett den på nederste rille i ovnen og stek den i ca. 1 time.
Sjekk om kaken erferdigstekt ved å stikke en pinne inn i midten av kaken, hvis den er tørr når du tar den ut så er kaken ferdig.
La kaken hvile i 20 minutter før du snur den opp ned.