Vannbakkels - kaker uten sukker
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
KakeIngredienser
1 porsjon
2.5 dl
vann0.2 ts
salt125 g
smør125 g
hvetemel4 stk
eggYoghurt- og cottage cheesekrem:
150 g
cottage cheese0.5 stk
vaniljestangSlik gjør du det:
1 porsjon = 12 vannbakkels Kok opp vann, salt og smør. Hell alt hvetemelet i vannet på engang. Rør godt til det blir en jevn klump. Kasserollen skal stå på middels varme. Når deigen er rørt godt sammen, "svi" deigen på alle kanter i 1 min ved sterk varme. (Uten at deigen skal ta farge.) Ha deigen over i en kald bolle, rør inn eggene, ett av gangen. Tilsett ikke neste egg før det første er rørt helt inn. Fyll røren i en sprøytepose med en stor stjerneformet spiss. Sprøyt røren ut som mellom store roser på et bakapairkledt stekebrett. Eller sett røren i topper på stekebrettet med hjelp av to skjeer. Ikke sett kakene for tett på stekebrettet. Stek kakene i varm ovn 200 ºC, på miderste rille i 25-30 min. Stekeovnsdøren bør ikke åpnes under stekingen. Avkjøl kakene på rist. Del kakene i to med en sagkniv. Fyllet legges ikke i før kakene er helt avkjølt og helst rett før de skal servers. Fyll med yoghurt- og cottage cheesekrem og ev friske bær. Tips: Det er viktig at vannbakkels ikke tas for tidlig ut av ovnen, da vil de falle sammen Yoghurt- og cottage cheesekrem: Pisk alt godt sammen til en luftig og lett konsistens. Skrap ut frøene av vaniljestangen og smak til med kunstig søtningsstoff eller litt sukker. Ønsker du en glatt krem, kjør cottage cheese glatt i en hurtigmikser før yoghurt blandes inn.