Vannbakkels med topping
Disse er dyppet i rosa glasur og toppet med gullblad for et ekstra søtt utseende.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Vannbakels
100 g
Usaltet meierismør i terninger0.75 ts
salt2 ts
sukker0.5 ts
Vaniljesukker, kan sløyfes1.5 dl
vann130 g
Siktet hvetemel4 stk
eggTopping
120 g
hvetemel120 g
sukker1 ts
vaniljesukker100 g
Usaltet smør i terningerRosa glasur
4 dl
melis1 ts
vaniljesukker2 ss
melkFyll
1 porsjon
Luftig vaniljekremSlik gjør du det:
Kna sammen romtemperert smør med sukker, hvetemel og vanilje. Kna til deigen er godt blandet.
Rull deigene ut til ca. 2 mm tykkelse mellom to lag bakepapir, og avkjøl deigen i minimum 20 min i fryseren.
I mellomtiden lager du røre til oppskriften. Lag små og storstørrelse.
Stikk ut sirkler ca. 4 cm i diameter, som blir ca. 20-25 stykker.
Legg en sirkel på hver vannbakkel.
Stekes i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 30 min.
Slå av ovnen og la dem stå i den lukkede ovnen i minst 30 minutter slik at de blir sprø.
Avkjøles helt.
Fyll vannbakkelsene med luftig vaniljekrem (hent oppskriftenher) ved å lage et lite hull nederst, bruk en sprøytepose med lang tipp og press fyll inn i hver av dem vaniljekrem.
Det er viktig at vannbakkelsene er helt avkjølte og at fyllet er helt kaldt.
Rør sammen melis, vaniljesukker, melk og ev. litt rosafarge til du får en passe tykk melisglasur. Tilsett mer melis om det trengs.
Dypp toppen av hver vannbakkelse raskt i glasuren og sett den tilbake på risten.
Sett den minsten vannbakkelsen på toppen av den store. Pynt ev. toppen med litt bladgull og vil du pynte med kremfløte rundt sidene bruker du en sprøytepose og en liten rund tipp.