Vårens beste rabarbrakake og rabarbrakompott

Vårens beste rabarbrakake og rabarbrakompott

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Kake

Slik gjør du det:

Rabarbrakake: Du trenger en liten ildfast form, på størrelse med «1/2 langpanne» Varm stekeovnen til 180 ºC. Skjær rabarbra opp i biter. Rør smør og sukker hvitt og luftig. Rør inn hvetemel, bakepulver og egg. Kaldt vann røres inn helt tilslutt. Hell røren i bakepairkledt/smurt form. Legg over rabarbra og dryss over sukker kanel og ev.hakkede mandler. Stek på nederste rille 35-40 min. Server kaken lun med krem eller is. Rabarbrakompott: En fristende sommerdessert. Tilbehør kan være fløte/melk, krem, vaniljesaus, creme fraiche eller is. Halveres mengden potetmel får du en fristende suppe som kan serveres varm eller kald med isbiter. Trekk skinnet av rabarbrastilkene og skjær av det grove. Del stilkene i biter. Kok opp vann, ca 1 dl sukker og vaniljestang eller kanel. Tilsett rabarbrabitene og la koke under lokk i 8-10 min. Smakeventuelt til med mer sukker. Jevn med potetmel rørt ut i litt kaldt vann, rør godt i grøten mens potetmeljevningen tilsettes. Kok opp og hell kompotten over i en dessertbolle.