Vegansk oreokake med peanøttsmør

Vegansk oreokake med peanøttsmør

Denne herlige kaken krever verken steking eller koking!

Oppskrift av: Marie H. Roald

Ingredienser

Bunn:

200 g

Oreokjeks

Fyll:

310 g

Naturlig peanøttsmør (laget av kun peanøtter)

2 ss

Mørk lønnesirup

2 ts

Vanillabean paste eller vaniljeekstrakt

0.5 ts

salt

Topping:

2 dl

Kremfløte av soya

6 stk

Oreokjeks

2 ss

melis

Slik gjør du det:

Deig

Kjør kjeksene i en foodprocessor til de er så knust at de nesten er et pulver.
Smelt smøret og bland inn i smulene til du får en myk deig.
Trykk deigen ut i en pai- eller terteform og sett i kjøleskapet for å stivne.

Fyll

Smelt kokosoljen i en medium stor bolle.
Ha i peanøttsmør, lønnesirup, vanilje og salt, og rør godt til du får en jevn røre.
Ha røren over tertebunnen og sett terten i fryseren over natten for å forsikre at fyllet stivner helt, og at bunnen holder seg inntakt når du fjerner terten fra formen.
Ta den ut og sett den i kjøleskapet en halv time før servering, da mykner fyllet noe, men blir ikke flytende.

Topping

Før servering kan du piske kremfløte så stiv at du kan sprøyte den rundt kanten av terten. Du kan også bre den utover hele terten om du vil det.
Jeg brukte ikke sukker til denne kremfløten, fordi jeg syns den hadde en litt søtlig smak fra før av.
Pynt med Oreos, og server!
Om du vil kan du også pynte med spiselige blomster, for eksempel prestekrager eller stemorsblomster.