Vegansk oreokake med peanøttsmør
Denne herlige kaken krever verken steking eller koking!
Oppskrift av: Marie H. Roald
Ingredienser
Slik gjør du det:
Deig
Kjør kjeksene i en foodprocessor til de er så knust at de nesten er et pulver.
Smelt smøret og bland inn i smulene til du får en myk deig.
Trykk deigen ut i en pai- eller terteform og sett i kjøleskapet for å stivne.
Fyll
Smelt kokosoljen i en medium stor bolle.
Ha i peanøttsmør, lønnesirup, vanilje og salt, og rør godt til du får en jevn røre.
Ha røren over tertebunnen og sett terten i fryseren over natten for å forsikre at fyllet stivner helt, og at bunnen holder seg inntakt når du fjerner terten fra formen.
Ta den ut og sett den i kjøleskapet en halv time før servering, da mykner fyllet noe, men blir ikke flytende.
Topping
Før servering kan du piske kremfløte så stiv at du kan sprøyte den rundt kanten av terten. Du kan også bre den utover hele terten om du vil det.
Jeg brukte ikke sukker til denne kremfløten, fordi jeg syns den hadde en litt søtlig smak fra før av.
Pynt med Oreos, og server!
Om du vil kan du også pynte med spiselige blomster, for eksempel prestekrager eller stemorsblomster.