Vegansk Sjokoladekonfekt med Ristede Hasselnøtter!

Vegansk Sjokoladekonfekt med Ristede Hasselnøtter!

Liker du Ferrero Rocher? Da kommer du til å elske denne sjokoladekonfekten bestående av et sjokoladeskall med sjokolade- og hasselnøttfyll. Hasselnøttene ristes før de tilsettes fyllet, for en ekstra rund og god smak! Dessuten er de veganske, og derfor veldig allergivennlige!

Oppskrift av: Marie H. Roald

Ingredienser

  • 150 g

    Lys kokesjokolade, gjerne av rismelk
  • 200 g

    Sjokolade- og nøttepålegg
  • 40 g

    Hasselnøtter, hele, med skinn
  • Slik gjør du det:

    Begynn med å riste hasselnøttene.
    Sett ovnen din på 175 grader, og fyll en ildfast form med hasslenøttene. Sørg for at de ligger som ett lag, ikke flere nøtter oppå hverandre.
    Sett formen i midten av ovnen, og la nøttene varmes til skinnet begynner å sprekke, ca. 10-15 minutter.
    Ta formen ut av ovnen, og overfør nøttene til et kjøkkenhåndle.
    La nøttene dampe i det lukkede kjøkkenhåndkleet i ett minutt, og gni så sidene av håndkleet sammen slik at skinnet gnis av nøttene.
    Grovhakk nøttene og sett til side.
    Ha sjokolade- og nøttepålegget i en bolle og rør inn de hakkede nøttene. Sett til side.
    Grovhakk sjokoladen og smelt på lav til medium varme, enten over vannbad eller i mikrobølgeovn.
    Fyll muffinspapir halvveis opp med sjokoladen, og pensle sjokoladen opp på sidene for å lage "vegger". Sett i kjøleskapet noen minutter for å stivne.
    Bruk en sprøytepose eller en skje for å fordele fyllet i muffinsformene, og hell over mer smeltet sjokolade for å forsegle konfekten.
    Pynt gjerne med en hel hasselnøtt på toppen, før du setter i kjøleskapet for å stivne helt i noen minutter.
    Oppbevar i lufttett boks i kjøleskapet, men ta gjerne konfekten ut noen minutter før den skal serveres.