Veganske mandeltrøfler med sjokoladetrekk!

Veganske mandeltrøfler med sjokoladetrekk!

Seige inni, med litt crunch, og dekket i sjokolade. Her er konfekten de fleste kan kose seg med. De er nemlig veganske, glutenfrie og søtet med kun mørk lønnesirup!

Oppskrift av: Marie H. Roald

Ingredienser

2 ss

Mørk lønnesirup

0.5 ts

Vaniljeekstrakt

100 g

Kokesjokolade av rismelk

50 g

Hvit sjokolade av rismelk

Slik gjør du det:

Rør sammen mandelsmør og vanilje.
Rør inn lønnesirupen, og rør så inn mandelmelet.
Rull deigen til kuler og sett på et bakepapir.
Sett kulene i kjøleskapet mens du smelter sjokoladen.
Brekk opp sjokoladen i mindre biter.
Smelt sjokoladen i microbølgeovn på lav varme, kun 15 sekunder om gangen. Rør godt etter hver gang.
Dypp kulene i sjokoladen og sett tilbake på bakepapiret.
Smelt hvit sjokolade på samme måte som den mørke, og ringle over kulene. Sett i kjøleskapet ca. 10 minutter for å stivne.
Sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Oppbevar i kjøleskapet, gjerne i en boks med lokk.