Veganske mandeltrøfler med sjokoladetrekk!
Seige inni, med litt crunch, og dekket i sjokolade. Her er konfekten de fleste kan kose seg med. De er nemlig veganske, glutenfrie og søtet med kun mørk lønnesirup!
Oppskrift av: Marie H. Roald
Ingredienser
120 g
mandelsmør1 ss
mandelmel2 ss
Mørk lønnesirup0.5 ts
Vaniljeekstrakt100 g
Kokesjokolade av rismelk50 g
Hvit sjokolade av rismelkSlik gjør du det:
Rør sammen mandelsmør og vanilje.
Rør inn lønnesirupen, og rør så inn mandelmelet.
Rull deigen til kuler og sett på et bakepapir.
Sett kulene i kjøleskapet mens du smelter sjokoladen.
Brekk opp sjokoladen i mindre biter.
Smelt sjokoladen i microbølgeovn på lav varme, kun 15 sekunder om gangen. Rør godt etter hver gang.
Dypp kulene i sjokoladen og sett tilbake på bakepapiret.
Smelt hvit sjokolade på samme måte som den mørke, og ringle over kulene. Sett i kjøleskapet ca. 10 minutter for å stivne.
Sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Oppbevar i kjøleskapet, gjerne i en boks med lokk.