Veganske mandeltrøfler med sjokoladetrekk!

Veganske mandeltrøfler med sjokoladetrekk!

Seige inni, med litt crunch, og dekket i sjokolade. Her er konfekten de fleste kan kose seg med. De er nemlig veganske, glutenfrie og søtet med kun mørk lønnesirup!

Oppskrift av: Marie H. Roald

Ingredienser

  • 120 g

    mandelsmør
  • 1 ss

    mandelmel
  • 2 ss

    Mørk lønnesirup
  • 0.5 ts

    Vaniljeekstrakt
  • 100 g

    Kokesjokolade av rismelk
  • 50 g

    Hvit sjokolade av rismelk
  • Slik gjør du det:

    Rør sammen mandelsmør og vanilje.
    Rør inn lønnesirupen, og rør så inn mandelmelet.
    Rull deigen til kuler og sett på et bakepapir.
    Sett kulene i kjøleskapet mens du smelter sjokoladen.
    Brekk opp sjokoladen i mindre biter.
    Smelt sjokoladen i microbølgeovn på lav varme, kun 15 sekunder om gangen. Rør godt etter hver gang.
    Dypp kulene i sjokoladen og sett tilbake på bakepapiret.
    Smelt hvit sjokolade på samme måte som den mørke, og ringle over kulene. Sett i kjøleskapet ca. 10 minutter for å stivne.
    Sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
    Oppbevar i kjøleskapet, gjerne i en boks med lokk.