
Verdens beste gulrotkake
Denne oppskriften er fantastisk god!
Oppskrift av: Leif Inge Bårdsen
Ingredienser
200 g
Hakkede valnøtter100 g
Kokosflak, usøtet300 g
brunt sukker100 g
sukker2.5 dl
olje4 stk
egg4 ss
Eplesyltetøy med biter3 ss
Hakket ananas1 ts
Vaniljeekstrakt320 g
mel2 ts
bakepulver1 ts
natron0.5 ts
salt1.5 ts
kanel1 ts
Malt ingefær0.25 ts
muskat0.25 ts
Malt nellik5 stk
Store gulrøtterOstekrem:
300 g
kremost naturell200 g
Romtemperert meierismør400 g
melis1 ts
Vaniljeekstrakt2 ss
Melk (Hvis kremen blir for tykk)Slik gjør du det:
Start med å sett ovnen på 150 grader.
Gjør klar et stekebrett med bakepapir.
Nøttene skal ristes i ovnen i ca 10 min.Avkjøl når de er ferdig.
Gjør det samme med kokosflakene i ca. 5 min. til de er gyldne. Avkjøles.
Skru så ovnen opp på 175 grader.
Spray to kakeformer à 24 cm. Legg også bakepapir i bunnen.
I en bakebolle har du i brunt sukker, sukker, olje, egg, eplesyltetøy, ananas og vaniljeekstrakt. Røres til sukkeret er oppløst. Sett til siden.
Deretter har du i mel, bakepulver, natron, salt, kanel, ingefær, muskat og nellik i en stor bakebolle. Bland godt sammen.
Ha så den våte blandingen i det tørre. Rør det godt sammen med en slikkepott. Vend så inn finrevet gulrot, kokosflak og grovhakkede valnøtter.
OBS! Ikke bruk alt av nøttene og kokosen. Litt skal brukes til pynting av kaken!
Fordel røren i to former til de blir ca 2/3 fulle.
Stekes i ca 35-40 min. Sjekk med en tannpirker i midten av kaken. Den skal komme ut tørr!
Avkjøles i formene. Får du topp på kakene? Bruk en god kniv for å skjære til toppen slik at den blir jevn.
Så er det ostekremen.
Start med å piske opp smøret hvitt. Ha så i osten, melisen og vaniljeekstrakt.
Kjøres på medium hastighet til en fin krem. Blir den for tykk? Begynn med 1 ss melk og prøv deg frem. Blir den for bløt? Ha i mer melis.
Finn frem ett fint fat/kakefat og sett den ene bunnen oppå. Smør på et godt lag med krem. Sett den andre bunnen oppå. Smør rundt kaken med krem.
Ta så finhakkede valnøtter og press opp langs siden på kaken. Smør så krem på toppen av kaken. Ta resten av kremen i en sprøtepose med stjernespiss. Og sprøyt roser/rosetter oppå kaken. Strø så over med kokosflakene. Jeg har også brukt spiselige tørket blomster;-)