Verdens lekreste ostekake
Bruk en dekorativ kakeform, og du kan trylle frem de lekreste ostekaker!
Oppskrift av: Kristin Jøtun
Ingredienser
1 pk
gelé2.5 dl
vannFyll
3 dl
fløte3 dl
lettrømme5 ss
Siktet melis1 ts
vaniljesukker200 g
philadelphia naturell1 pk
bringebærgelé2.5 dl
vannKjeksbunn
300 g
Søt havrekjeks100 g
smørPynt
100 g
sjokolade, mørkSlik gjør du det:
Gelélokk
1 pk. gelé i ønsket farge og smak, lages etter anvisning på pakken, men bruk bare halv vannmengde. Denne geleen skal være på toppen av kaken.
Geleen helles i den ønskede formen og settes kald slik at geleen stivner.
Ostekakefyll
Pisk fløten stiv. Pisk så rømme, ost, melis og vaniljesukker til en smidig masse, visp blandingen godt slik at det ikke blir "osteklumper" i kremen.
Bland så dette med den piskede kremen. Tilsett den avkjølte geleen og pisk videre til alt er blandet. Hell fromasjen oppå den stivnede geleen i formen. Sett formen inn i kjøleskapet til fromasjen er stiv.
Kjeksbunn
Knus kjeksen i en foodprocessor. Smelt smøret og bland det inn i kjekssmulene. Tøm kjeksmassen over den stivnede fromasjen og stryk den utover kaken med en spatula eller stekespade. Dette blir bunnen når kaken hvelves.
Når kaken skal hvelves over på fat, dyppes formen først et øyeblikk i varmt vann. Legg et fat opp formen og vipp fat og form rundt. Løft formen forsiktig av, og mønsteret i formen vil gi en flott overflate på kaken.
Dersom kaken ikke slipper ved første forsøk, gjør følgende: La formen ligge snudd på fatet, løft forsiktig formen opp i "et hjørne", stikk deretter en liten plastkniv eller lignende inn langs siden mellom kake og form for å fjerne vakuumet som oppstår. Da vil kaken umiddelbart løsne fra formen.
Viktig at du gjør dette i stedet for å dyppe kakeformen enda en gang, da kan du risikere å smelte geleen som ligger på toppen av kaken.