
Vingelé med bær
Christopher Sjuve
15 minutter
DessertIngredienser
1 pk
sitrongelé2 dl
kokende vann3 dl
hvitvin, tørr5 dl
blandet frukt/ bær etter sesong, f.eks jordbær, bringebær, druer, nektariner i båter, hermetisk ananas.Kandiserte appelsinskall:
2 dl
sukker2 dl
vannSlik gjør du det:
Tilberedningstid:15 minutter Avkjøling:4 timer Pynt:30 minutter Rør gelépulver ut i kokende vann og rør deretter inn vinen. Skjær frukten i mindre stykker og bland den i geléen når den så vidt begynner å stivne. Fyll geléen i form eller dessertbolle og sett den kaldt så geléen stivner. Pynt med kandiserte appelsinskall. Serveres eventuelt med vaniljesaus. Kandiserte appelsinskall: Skjær det gule av appelsinskallet i tynne strimler, gi dem et oppkok i vann, slå av vannet, hell på friskt vann og kok opp igjen. Gjenta en gang til. Kok skallene i sukkerlake av like deler vann og sukker til de er møre, ca.15 minutter. Ta dem opp og rull dem i sukker. La dem tørke på papir. NB! bruk ikke fersk ananas, kiwi, fiken eller papaya, da vil ikke geléen stivne.