Vodkatini

Vodkatini

Christopher Sjuve

Ingredienser

1 porsjon

Slik gjør du det:

Begynn med garnityret\pynten. Skjær en twist av sitron. Få med minst mulig av det hvite oppunder skallet. Dette kan skape en bitter smak. Tre to grønne oliven med rød paprika på et spyd eller en tannpirker. Husk og bruk tannpirker uten smak. Man skal ikke ha følelsen av å pusse tennene når man drikker Vodkatini. Man bør også skylle olivenene i vann hvis de har ligget i lake. 1. Fyll et cocktailglass med is for å få det avkjølt. 2. Fyll et røreglass 2\3 med is. 3. Ha i Noilly Prat, rør med barskje i ca. 15 sekunder. 4. Bruk en hawthornsil og hell ut overflødig vermouth (Noilly Prat). Jo mer du heller ut, jo tørrere blir vodkatinien. 5. Ha i vodkaen og rør i ca. 15 sekunder. 6. Hiv ut isen fra cocktailglasset. 7. Ha et fast grep på silen, og hell forsiktig vodkatinien over cocktailglasset. 8. Ha i oliven og knekk sitrontwisten 2 cm over drinken slik at oljen fra skallet flyter på overflaten av drinken.