Vulkankake av sjokolade
Sjokoladekaken alle vil elske å se og spise.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
90 minutter
BakverkIngredienser
Sjokoladeplater
150 g
sjokoladeSjokoladesaus
2 dl
kremfløte120 g
sjokoladeSjokoladekake
100 g
hvetemel, siktet1 ts
bakepulver2 stk
egg125 g
sukker50 g
smør1 stk
vaniljestang2 ss
kakaoSlik gjør du det:
Sjokoladekaken
Begynne med sjokoladekaken. Forvarm ovnen til 180 grader. Knekk eggene og pisk dem sammen med sukker i en bolle.
Skrap ut frøene av vaniljestangen. Ha det i bollen med kakao, mel, bakepulver og smeltet smør.
Rør til ingrediensne er blandet (rør så lite du kan).
Kle en bakeform (gjerne en liten) med bakepapir. Ha i røren og bak til du kan ta ut en strikkepinne uten av det fester seg kakedeig på den. Det tar ca 30 minutter.
Når det er avkjølt, bruk bakering eller et glass til å lage et hull i midten.
Sjokoladeplate
La sjokoladeplaten ved å smelte sjokoladen (bruk vannbad, eller veldig, veldig lav varme og mye tålmodighet) og helle den ut på bakepapir.
Form den til en sirkel og la det stivne.
Tips: Det er lurt å tegne sirkelen med en blyant på bakepapiret - så vet du hvor stor den skal være.
Sjokoladesausen
Knekk sjokoladen i en bolle. Kok opp fløte og hell over sjokolade. Rør til det er jevnt. Varm opp sjokoladen, nesten til kokepunktet.
Legg sjokoladeplaten på toppen av sjokoladekaken (med hullet). Hell den varme sausen over sjokoladeplaten. Etter noen sekunder vil den smelte seg gjennom sjokoladeplaten.