Wenches hytteiskrem uten fryseboks

Wenches hytteiskrem uten fryseboks

Du trenger ikke fryser for å lage hjemmelaget iskrem av beste sort. Snø og salt gjør jobben.

Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
Dessert

Ingredienser

Slik gjør du det:

Forslag til smakstilsetning: * Vaniljeis, skrapet frø av 1 vaniljestang eller 2–3 ts vaniljesukker * Sjokoladeis, 1 plate grovhakket sjokolade eller dajmsjokolade * Voksenis – ca 100 g hakkede valnøtter , 50 g hakket sjokolade, 3-4 ss likør eller annen smaktilsetning Fremgangsmåte: Visp kremfløten myk. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis og vend inn i kremen. Bland inn den ønskede smaktilsetningen. . Fryses på ”gammeldags måte” i snø/saltblanding. 2 deler snø og 1 del grovt salt (dobbelt så mye snø som salt). Fyll iskremen i en tett boks/ bøtte med lokk. Fyll snø og saltblandingen i en bøtte eller lignende. Sett boksen med is ned i bøtten med snø/saltblanding og pass på at isboksen er omgitt av snø/salt blandingen på alle kanter. Grav bøtten ned i snøen. Frysetid 8–10 timer. Tips: Kan også fryses i fryseboks , men det er ikke så gøy!

Kanskje disse også frister?