Wok med brokkolistilk
Enkel og rask stir-fry du enten kan bruke som base for kjøttrett, eller som en vegetarisk hovedrett.
Gry Catinka Wold
30 minutter
HovedrettIngredienser
2 porsjoner
4 stk
Brokkolistilker1 ss
olje1 ss
hvitløk, presset2 dl
Snittet vårløk1 ss
sesamfrø1 ss
soyasaus2 ts
hoisinsaus2 ts
chilisaus1 fedd
hvitløk, hakketSlik gjør du det:
Begyn med å rense brokkolistilkene hvis det ikke allerede er gjort. Jeg pleier å skrelle av det ytterste laget med skinn, men det er ikke påkrevet. Skjær av den nederste centimeteren, før du snitter stilken på skrå i passende biter. Ha olje i woken.
Bland ingrediensene til sausen.
Når stilken er renset og snittet, varmer du wokpannen på sterk varme i et minutt før du har i oljen, og lar den varme i et halvt minutt. Så har du brokkolien i woken og freser den i cirka et minutt mens du rører godt.
Etter omkring 6 minutter er stilkene brunet utenpå og passelig knasende sprø. Senk varmen, ha over sausen, fortsett å woke i cirka et minutt.
Før servering kan du strø over snittet vårløk og sesamfrø for ekstra smak og utseende.
Dersom du ønsker å bruke kjøtt i retten, er det aller best med terninger av kylling. Enklest er det å woke kjøttet aller først, og legge det til side mens du lager brokkoliwoken. Når den er ferdig, har du i kyllingbitene for varming samtidig med at du har over sausen.