Wok med brokkolistilk

Wok med brokkolistilk

Enkel og rask stir-fry du enten kan bruke som base for kjøttrett, eller som en vegetarisk hovedrett.

Gry Catinka Wold
30 minutter
Hovedrett

Ingredienser

2 porsjoner

  • 4 stk

    Brokkolistilker
  • 1 ss

    olje
  • 1 ss

    hvitløk, presset
  • 2 dl

    Snittet vårløk
  • 1 ss

    sesamfrø
  • 1 ss

    soyasaus
  • 2 ts

    hoisinsaus
  • 2 ts

    chilisaus
  • 1 fedd

    hvitløk, hakket
  • Slik gjør du det:

    Begyn med å rense brokkolistilkene hvis det ikke allerede er gjort. Jeg pleier å skrelle av det ytterste laget med skinn, men det er ikke påkrevet. Skjær av den nederste centimeteren, før du snitter stilken på skrå i passende biter. Ha olje i woken.
    Bland ingrediensene til sausen.
    Når stilken er renset og snittet, varmer du wokpannen på sterk varme i et minutt før du har i oljen, og lar den varme i et halvt minutt. Så har du brokkolien i woken og freser den i cirka et minutt mens du rører godt.
    Etter omkring 6 minutter er stilkene brunet utenpå og passelig knasende sprø. Senk varmen, ha over sausen, fortsett å woke i cirka et minutt.
    Før servering kan du strø over snittet vårløk og sesamfrø for ekstra smak og utseende.
    Dersom du ønsker å bruke kjøtt i retten, er det aller best med terninger av kylling. Enklest er det å woke kjøttet aller først, og legge det til side mens du lager brokkoliwoken. Når den er ferdig, har du i kyllingbitene for varming samtidig med at du har over sausen.