Yoghurtostekake med ananas

Yoghurtostekake med ananas

Frisk og deilig ostekake med yoghurt og ananas!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Ananassirup

  • 1 stk

    ananas
  • 1 dl

    sirup, lys
  • 1 dl

    sukker
  • 1 ss

    sitronsaft
  • Bunn

  • 225 g

    kjeks
  • 100 g

    smør
  • Ostefyll

  • 4 pl

    gelatin
  • 0.25 dl

    vann, kokende
  • 250 g

    kremost naturell
  • 1.5 dl

    sukker
  • 1 ss

    vaniljesukker
  • 2.5 dl

    yoghurt naturell
  • 2 dl

    creme fraiche
  • Slik gjør du det:

    Skrell ananasen og skjær bort den grove biten i midten. Del ananaskjøttet i små biter. Varm sirup, sukker og sitronsaft i en gryte under omrøring. Legg i ananasbitene når sukkeret har løst seg opp og la det koke i 3 minutter under omrøring. Kok videre i 10 minutter til ananasen er blitt myk. Avkjøl.
    Knus kjeksen i en hurtigmikser og bland inn smeltet smør. Ha kjeksblandingen i en paiform og klem den godt sammen til en jevn kakebunn, klem kjeksen også opp over kantene i formen. Bruk en paiform med løs bunn, 20 cm i diameter, eller en avlang paiform 26x16 cm. Stek paibunnen nederst i ovn ved 175 grader i ca 15 minutter. Avkjøl.
    Legg gelatinplatene i kaldt vann til de er myke.
    Visp sammen kremost, sukker, vaniljesukker og yoghurt til luftig krem. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem ut i 1/4 kokende vann. Hell gelatinen i ostekremen og bland godt.
    Ta opp avkjølte ananasbiter fra sirupen og bland bitene inn i ostekremen.
    Fordel ostekremen over paiskallet og sett kjølig i ca 4 timer.
    Visp creme fraiche til en krem. Bre den over ostekaken og fordel resten av ananassirupen over.