«Grønn» vårpai -

«Grønn» vårpai

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

(24 cm form) Forslag til tre forskjellige paibunner, velg den som passer deg. Varm stekeovnen til 225 ºC. Smuldre sammen smør og hvetemel og rør inn egg eller cottage cheese. Deigen kan lages i en foodprocessor, pass på at den ikke går for lenge, slik at den blir seig. Klem deig 1 ut i en form, deig 2 og 3 kan kjevles ut. La gjerne deigen komme litt over kanten, den kryper alltid litt under steking. Prikk bunnen med en gaffel og forstek bunnen i varm stekeovn 200 ºC i 10-15 min, til den er lys gyllen. Rens og finhakk løk. Skyll spinaten under rennende vann og la den renne godt av seg, og del/riv opp i mindre biter. Finhakk urter og hvitløk. Varm smør i en stekepanne og stek løk og hvitløk til de er myke, uten å få farge. Tilsett spinat og la den trekke i 2-3 min. Tilsett urter og bland alt godt sammen. Hell grønnsakene over den forstekte paibunnen. Pisk lett sammen egg, fløte/rømme, melk, salt og pepper og hell over grønnsakene. Dryss over revet hvit ost. Cottage cheese blandes i egg og fløteblandingen. Stek paien på nederste rille i stekeovnen ved 180 ºC i 30- 40 min til fyllet har stivnet. Paien kan med fordel få «hvile» 15- 20 min før servering. server med en grønn salat og spekemat eller røkt laks. Tips: Quichen/paien kan tilsettes skinke, bacon eller laks/ørret.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 1440 min
Sitron- og ostekake