Appelsinglasert kalkun med Valenciasalat -

Appelsinglasert kalkun med Valenciasalat

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

La kalkunen tine helt (ca. 2 døgn) før den stekes. Bind opp fuglen ved å føre vingespissene bak på ryggen inn mot halsen. Slå en hyssing rundt begge vingene og stram til. Bind lårene sammen ved benknokene. Pensle kalkunen med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Legg den på rist over langpannen eller i pannen hvis fuglen er stor. Ha gjerne litt vann i pannen under steking for å unngå at stekesjyen svir seg. Stek kalkunen i stekeovnen ved 160 °C i 1/2 time pr. kilo kalkun (2 1/2 time for en kalkun på 5 kilo). Avkjøl kalkunen. Kok sukkerglasuren i 15-20 minutter. Rør om av og til, og hold øye med glasuren. Den blir fort mørk! Prøv om glasuren er ferdig ved å dryppe en dråpe på en skål. Den skal ha lys kastanjebrun farge. Hell glasuren over den avkjølte kalkunen. Husk at glasuren er glovarm og stivner med én gang! Skjær ananas, eple, pære og appelsin i terninger. Del druene i to. Grovhakk en del av nøttene. Pisk kremen og bland den med majones og appelsinsaft. Bland alt forsiktig. Pynt med hasselnøtter. Tips: Pynt gjerne fatet med appelsiner. Oppskriften er hentet fra kylling.no

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 1440 min
Kalkun