Bakt ishavsrøye med sennepslokk - Ishavsrøye - en god idé.
Foto: Tom Haga

Bakt ishavsrøye med sennepslokk

Ishavsrøye - en god idé.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Fres presset hvitløk i olivenolje, tilsett fløte og sennep og kok dette opp. Trekk kasserollen til side, og rør inn egget. Rør inn basilikum når massen er litt avkjølt. Smør blandingen på ishavsrøyefiletene og bak dem i ovnen på 200 grader i ca 3 minutter, avhengig av tykkelsen på filetene. Server med mandel-blomkålkrem, tournerte agurker og en kjøttsjy. Mandel-blomkålkrem : Kok blomkål, melk og fløte sammen til blomkålbukettene er møre. Tilsett moste poteter, og rør dette sammen til en glatt masse. Smak til med salt og pepper. Tournerte agurker: Agurkstavene freses lett i godt smør og noen dråper vann. Smak til med salt og nykvernet hvit pepper. Kjøttsjy: Fres løken i olivenolje til den blir blank, og tilsett god oksekraft og kyllingkraft. Kok inn til det halve. Dersom sausen må jevnes, bruk maisennamel. Sausen skal ikke være for tykk. Pisk inn usaltet smør og smak til med salt og pepper.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.